ESITE 2011
  Vuoden 2011 esite löytyy viereisestä linkistä PDF-muodossa: Esite 2011
 
VIIDENNETTOISTA
WANAHAN AJAN PÄIVÄT
SOINISSA 16.-17.7.2011
Sika huilailemassa
       
Kaivo
Kyllä täältä pesee. 
Meillä ei
sähkövirtaa
tarvita.
poika 
Tuo puukkos mulle,
kyllä minä terotan.

 

Haluamme erityisesti tehdä kunniaa soinilaisille mestareille ja oman alansa huipuille. Pienestä Soinista löytyy hämmästyttävän paljon kauneuskuningattaria, urheilijoita, ym. alojen mestareita valtakunnan- ja koko maailman huipulta. Esittelemme heidät nyt teille, sekä yritämme leikkimielisin konstein ratkaista, kuka heistä on todella paras!

Muuta ohjelmaa:
Sepät pajassa, tukkilaisryhmä, pyykkärit, saippuankeittäjät, tervanpolttaja, mottimestari, kraatari, pläkkyri.
Lauluduo Jussi Roponen & Kalevi Järvenpää esittävät sota-ajan lauluja, Aleksi Yli-Sissala soittaa ja laulaa.
On kansantanssijoita sekä pelimanneja. On monenlaisia naisten käsitöitä. Lisäksi kotieläimiä, vanhoja vehkeitä, autoja, traktoreita, mopoja, piikoja ja renkejä, ym. ym.

Myytävänä monenlaisia omatekoisia tuotteita tervasta ja pajatuotteista saippuaan ja päreisiin asti ja tietysti savusaunat lämpiää. Pärekatontekoa, johon annetaan opastusta, ja yleisökin voi osallistua.

Maamoottoreita ja höyrykoneita käynnistellään, ja niitä on valjastettu pyörittämään erilaisia työvehkeitä, kuten: jauhomyllyä, valssimyllyä, pärehöyliä (alueella 4 erilaista pärehöylää), jälleenrakennusajan kenttäsirkkeliä, jota pyörittää suomen suurin gg-moottori, erilaisia katkomasirkkeleitä, sekä puunpilkkomiskoneita.

Alueella sijaitsevassa ateljeessa sekä piharakennuksissa taidemaalari Reijo
Kivijärven juhlanäyttely:
30 vuotta taiteilijan taivalta